Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

So­ta­pol­ku­ja Tai­val­kos­kel­ta -kirja täy­den­tää paik­ka­kun­nan so­ta­his­to­ria­tie­to­ja – Tuomo Horsma: "Haas­ta­tel­ta­vat pyy­si­vät minua kir­joit­ta­maan ker­to­mis­taan ta­pah­tu­mis­ta sitten, kun heistä aika jättää"

Taivalkoski

Tuomo Horsman uunituore kirja Sotapolkuja Taivalkoskelta on asiakirjoihin ja haastatteluihin perustuva teos taivalkoskelaisten veteraanien ja lottien vaiheista sota-aikana.

Horsma kertoo, että kirja täydentää taivalkoskelaista sota-ajan ja kotiseutuhistorian tallennettua tietoa. Muun muassa meneillään oleva, Koillismaan Leaderin rahoittama Sota-ajan perinnehuone -hanke voi hyödyntää kirjan sisältöä.

– Tein kirjan veteraanihaastattelut kymmeniä vuosia sitten. Haastateltavat pyysivät minua kirjoittamaan kertomistaan tapahtumista sitten, kun heistä aika jättää. Nyt olen täyttänyt tuon toiveen, olen ne haastattelut purkanut tätä kirjaa varten. Teksti on kaunistelematonta rintamasotilaan elämän kuvausta.

Horsma kävi 1990-luvulla veteraani Yrjö Vanhalan kanssa taistelupaikoilla Uhtuan lohkolla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi