Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Suo­mus­sal­men Hossan mat­kai­lu­kau­si on pi­den­ty­mäs­sä – toi­veis­sa 50 vuo­de­paik­kaa kä­sit­tä­vä yksikkö

Kuusam

Hossan matkailussa eletään positiivisen etenemisen aikaa. Kirkkaat vesistöt, erämainen luonnonrauha, värikäs paikallishistoria ja aidot paikalliset elämykset vetävät puoleensa seesteisyyttä ja luonnonmukaisuutta kaipaavia matkailijoita. Kasvun myötä avautuu lisää kysyntää uusille matkailuyrityksille ja esimerkiksi Hossan alueelle kaivataan nyt lisää majoitustarjontaa todetaan Metsähallituksen tiedotteessa.

– Monipuolistunut aktiviteettitarjonta on luonut hyvän perustan esimerkiksi kansainvälisille matkanjärjestäjille rakennettavien viikko-ohjelmien kasaamiseen, Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen toteaa tiedotteessa.

Parin edellisvuoden aikana Suomussalmen ja Hossan kohteita ja palveluita on esitelty aktiivisesti kansainvälisille matkanjärjestäjille, jotka kokevat alueen vahvuuksina erityisesti luonnonrauhan ja kiireettömyyden erämaisissa luontokohteissa, kuten Hossan kansallispuistossa ja Martinselkosen luonnonsuojelualueella.

Hossaan rakennettavien majoituskohteiden varausnäkymät ovat hyvät ja kunnanjohtaja Heikkinen nimeää toivelistalle erityisesti noin 50 vuodepaikkaa käsittävän yksikön, joka mahdollistaisi nykyistä suurempien matkailijaryhmien vastaanottamisen Hossaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi