Suuri vaa­li­pa­nee­li maa­nan­tai-il­ta­na: luvassa mi­ni­ten­tit ja pu­heen­joh­ta­jien kak­sin­tais­te­lui­ta

Koillissanomien ja Kuusamon kaupungin yhteinen lähetys huipentaa vaalipaneelien sarjan. Mukana edustajat kaikista ryhmistä, illan lopuksi puheenjohtajatentti.

Tänä vuonna äänestetään koronaturvallisuus huomioiden. Jos ehdokas ei ole vielä selvillä, tule seuraamaan Suurta vaalipaneelia! Pääset mukaan osoitteessa koillissanomat.fi/live
Tänä vuonna äänestetään koronaturvallisuus huomioiden. Jos ehdokas ei ole vielä selvillä, tule seuraamaan Suurta vaalipaneelia! Pääset mukaan osoitteessa koillissanomat.fi/live
Kuva: Mikko Halvari

Vieläkö on ehdokas etsinnässä?

Jos näin on, käännä katseesi maanantai-iltana kello 18–19.45 Koillissanomien ja Kuusamon kaupungin yhteiseen, Suureen vaalipaneeliin.

Vaalipaneelien sarjan huipentavaa lähetystä voit seurata Koillissanomien verkossa, osoitteessa koillissanomat.fi/live ja Youtubessa Kuusamo NYT -kanavalla. Paikan päälle Kuusamotalolle otetaan myös yleisöä, koronasuositukset huomioiden mukaan mahtuu 50 ensimmäistä.

Vaalipaneelin alussa valtuustopuolueiden edustajat keskustelevat minitenteissä terveyspalveluista, perheestä ja koulutuksesta, matkailusta ja elinkeinoista sekä kaivoksesta. Mukaan on kutsuttu näihin asioihin perehtyneitä ehdokkaita.

Koronapandemian myötä terveyspalveluiden hoito on kiinnostanut aiempaa useampaa. Sote-uudistus on tuomassa isoja muutoksia tälle puolelle, mutta mitä ne tarkoittavat käytännössä Kuusamon kannalta? Entä onko koko uudistus tarpeellinen alkuunkaan?

Perhe- ja koulutus lohkaisevat valtaosan kuntien budjeteista, kun sote siirtyy hyvinvointialueille. Millainen kouluverkko meillä tulevaisuudessa on? Miten perheille parasta Kuusamoa kehitetään?

Matkailu tuo paljon hyvää Kuusamolle, mutta kaikki eivät siihen haluaisi investoida. Miten matkailu ja muut elinkeinot sovitetaan yhteen? Entä mistä ratkaisuja matkailun työvoimapulaan?

Kaivosta ei Kuusamoon ole lähitulevaisuudessa tulossa, mutta silti se on noussut vaalien puhuttavimmaksi aiheeksi – eikä sitä siksi sivuuteta tässäkään paneelissa!

Illan lopuksi ääneen päästetään puolueiden puheenjohtajat. He pääsevät piirtämään visionsa aiheesta Kuusamo vuonna 2030, ja kertomaan niiden avulla, miten he haluavat kehittää kotikuntaansa. Luvassa on myös kaksinkamppailuita!

Voit lähetyksen aikana jättää oman kysymyksesi tai kommenttisi Koillissanomien sivuilla jutun kommenttikentässä.

Kuntavaalit käydään sunnuntaina 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa tiistaihin 8.6. saakka.

Vaalien tulos vahvistetaan keskiviikkona 16.6. ja uudet valtuustot aloittavat työskentelyn 1. elokuuta.