Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Synt­tä­ri­san­ka­ri Sakari Man­ni­nen murjoi hat­tu­tem­pul­laan Slo­va­kian nurin – "Aika hie­nol­ta tuntui"

Kolme maalia iskenyt Manninen sai oivan syntymäpäivälahjan.

Haukiputaan Ahmojen kasvatti Sakari Manninen oli ilmiliekeissä, kun Suomi kaatoi olympialaisten avausottelussaan Slovakian maalein 6–2 (3–1, 1–1, 2–0). Manninen taituroi Slovakian verkkoon hattutempun.

Mannisen avausmaali syntyi avauserän puolivälissä. Hyökkääjä iski toistamiseen ottelun puolivälissä. Hattutempun kruunautui heti päätöserän alkajaisiksi.

Hattutemppu oli Leijonien maalitykille oiva syntymäpäivälahja. Manninen täyttää tänään 30 vuotta.

– Aika hienolta tuntui tehdä synttäripäivänä kolme maalia. Ketjukavereilta tuli hyviä passeja, Manninen sanoi Discovery+:n haastattelussa.

Mannisen kanssa samassa kentällisessä viilettivät seurajoukkue Salavat Julajev Ufasta tutut Teemu Hartikainen ja Markus Granlund.

Hartikainen kertoi, että pelaaminen tuttujen ketjukavereiden kanssa helpotti huomattavasti.

– Siinä on älytön ero. Vaikka olisi vähän vaikeampaa, pelin saa auki, vaikkei välillä kulkisikaan, Hartikainen sanoi.

Suomen muista kärppätaustaisista pelaajista myös Miro Aaltonen oli oivassa vireessä, kun hän iski kaksi maalia. Ville Pokka sen sijaan keräsi syöttöpisteen Mannisen avausmaaliin. Granlund puolestaan tarjoili syötön Mannisen toiseen osumaan.

Suomi kohtaa turnauksessa seuraavaksi perjantaina Latvian. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15.10.

Päivitetty klo 12.58: Lisätty Hartikaisen kommentti. Klo 13.08: Lisätty Mannisen kommentti.