Tai­val­kos­kel­le yksi uusi ko­ro­na­tar­tun­ta lisää – kun­nas­sa nyt kuusi tar­tun­taa: "Tällä het­kel­lä tilanne on oikein hyvin hal­lin­nas­sa"

Taivalkoski

Taivalkosken koronatartuntojen määrä nousi perjantaina yhdellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartassa.

Kunnassa on todettu nyt kaikkiaan kuusi tartuntaa keväästä lähtien. Karanteenissa on kaikkiaan 18 henkilöä.

– Uusi tapaus liittyy hyvin kiinteästi aikaisemmin todettuun tartuntaan ja tämä henkilö on jo ollut karanteenissa. Ketju on yhtälailla hyvin hallinnassa kuin mitä ennen tätä tartuntaa, ei tullut ihan yllätyksenä, Taivalkosken tartuntatautilääkäri Jouni Wikstedt.

Taivalkoskella yksikään koronatartunnan saaneista ei ole tarvinnut sairaalahoitoa. Yksi potilas on Wikstedtin mukaan ollut seurannassa yhden yön yli, muut eivät ole edes käyneet terveyskeskuksessa hoidoissa.

– Meillä ei ole ollut yhtään yli 70-vuotiasta tartunnan saaneissa. Tartunnan saaneeet ovat olleet työikäistä väkeä. Sillä tavalla on ollut odotettavissa, että sairaanhoidon tarve on pieni, Wikstedt sanoo.

Wiksted muistuttaa, että ei ole syytä huoleen. Taivalkoskella on tällä hetkellä kaksi eri tartuntaketjua. Toisessa ketjussa on kaksi tartunnan saanutta, toisessa vain yksi.

– Jos 4000 ihmisestä kolmella on korona, se on hyvin pieni määrä. Tällä hetkellä tilanne on oikein hyvin hallinnassa. Jos viimeisintä tartuntaa ei lasketa, kaikki muut tartunnat ovat tulleet kunnan ulkopuolelta.

Myös Taivalkoskella on Pikku-Syötteellä altistuneita.

Kuusamon ja Posion osalta koronavirustilanne on ennallaan. Kuusamossa on yhdeksän ja Posiolla alle 5 todettua koronatartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 19 uutta koronatapausta perjantaina. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on tullut 139 kappaletta. Luvuista kertoo Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilannetta kuvaavaa Oyskorona.

Sairaalahoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa on yhdeksän potilasta koronan vuoksi.

Maakunnassa ilmaantuvuus edellisten kahden viikon ajalta on 33,84. Pohjois-Pohjanmaalla on epidemian perustasolla, jolloin Oyskoronan mukaan keskeistä on hillitä epidemia etenemistä.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaalla on 405 varmistettua tartuntaa.

Juttua muokattu 30.10.2020 klo 13.53: Lisätti tartuntatautilääkäri Jouni Wikstedtin kommentit.