Joko luit: Pölkyn toi­mi­tus­joh­ta­jak­si Jari Suo­mi­nen – vä­li­ai­kai­nen toi­mi­tus­joh­ta­ja Josef Dringel palaa hal­li­tuk­sen jä­se­nek­si

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

THL: Ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen te­hos­te­an­nok­sel­le ei tar­vet­ta ku­lu­va­na keväänä

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele väestöpohjaista koronarokotusten tehosteannoskierrosta kuluvalle keväälle. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kuitenkin tehosteannoksia lääkärin tekemän yksilöllisen arvioinnin perusteella.

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa. Potilasmäärät ovat olleet huomattavassa laskussa sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Myös koronaan liitettäviä kuolemia todetaan aiempaa vähemmän.

THL suositteli syksyllä tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville.

– Tehosteannoksen ottaneilla on tuore immuunisuoja, joten kevään uusi tehosteannos ei antaisi heille merkittävää lisähyötyä vakavan koronataudin ehkäisyssä, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.

– Harkitsemme muun muassa, olisiko koronan seuraava tehosteannoskierros iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville ensi syksynä. Rokote voitaisiin antaa mahdollisesti jälleen yhdessä influenssarokotusten kanssa.