Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

THL: Suo­mes­sa ra­por­toi­tu kolme uutta ko­ro­naan liit­ty­vää kuo­le­maa ja 288 tar­tun­taa – Oulun kau­pun­ki ra­por­toi kes­ki­vii­kol­ta 13 tuo­ret­ta tar­tun­taa: "Jos­sain määrin huo­les­tut­ta­vaa ke­hi­tys­tä"

Oulussa kuluvan viikon aikana on todettu uusia tartuntoja 24 kappaletta. Määrä on suurempi kuin viime viikolla saman ajanjakson aikana.

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kuolemantapauksia on koko epidemian aikana ollut 374.

Keskiviikkona THL raportoi 288 uudesta koronavirustartunnasta. Koko epidemian aikana tartuntoja on laboratoriotestein varmistettu yhteensä 19 935 kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 15 uutta tartuntaa, joista 12 on Oulussa. Pohjois-Pohjanmaan kokonaistartuntamäärä on nyt THL:n tilastossa 581 ja Oulun 432.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tartuntoja on ollut yhteensä 279, Lapissa 266 ja Kainuussa 119.

THL raportoi alueilta saamiaan tartuntatietoja pienellä viiveellä ja mukana voi olla tapauksia useilta päiviltä.

THL:n koronakartan päivittymisessä on ongelmia, joten sairaanhoitopiirikohtaisia lukuja ei ole tässä vaiheessa saatavilla.

Viikkotartunnoissa nousua Oulussa

Oulun kaupunki kertoi kello 16.20 aikaan, että keskiviikkona kello 15 mennessä kaupungissa oli tullut tietoon 13 uutta varmistettua koronatartuntaa.

Kaikkiaan alkuviikona aikana eli maanantain ja keskiviikon välisenä aikana Oulussa on tullut tietoon neljä joukkoaltistumista, joista on määrätty karateeniin yhteensä noin 100 ihmistä.

Keskiviikkona uusia joukkoaltistumisia ei ollut tullut tietoon.

Terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että kuluvan viikon aikana on tähän mennessä todettu uusia tartuntoja 24 kappaletta. Määrä on suurempi kuin viime viikolla saman ajanjakson aikana.

– Tämä on jossain määrin huolestuttavaa kehitystä. Jos tämän perusteella haistaisi tulevaisuutta, niin epidemia osoittaa jonkinlaisia kiihtymisen merkkejä, Mäkitalo sanoo.

– Katsotaan kuitenkin loppuviikko ennen kuin tehdään johtopäätöksiä.

Sairaalahoidossa OYSissa on nyt korona takia alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta, kaupunki kertoo.

Oulun alueella koronaepidemian voimistumista torjuvia suosituksia jatkettiin tiistaina 3.12. saakka.

Suositukset ovat:

  • Kasvomaskia suositellaan käyttämään julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän.
  • Ryhmämuotoisessa harrastamisessa suositellaan noudattamaan niitä varten annettuja erillisiä ohjeita.
  • Lisäksi ikääntyneiden ja koronaviruksen riskiryhmään kuuluvien luona vierailua suositellaan välttämään 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Tällaisia ovat esimerkiksi yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ja ravitsemusliikkeessä asiointi.

18.11. kello 17.56: Lisätty Oulun kaupungin raportoima tilanne keskiviikkona ja terveysjohtaja Jorma Mäkitalon kommentit.