Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Tiina Tik­ka­nen koki lapsena sek­suaa­lis­ta hy­väk­si­käyt­töä, kantoi traumaa ai­kuis­iän mu­ka­naan ja sai ai­von­in­fark­tin - Kuu­sa­mon vuoden aikana hän alkoi kir­joit­taa näistä kirjaa, joka jul­kais­tiin juuri

Seksuaalinen hyväksikäyttö ja sitä seurannut trauma ovat Tiina Tikkasen omaan elämään pohjautuvan esikoisromaanin aineksia. Kirja sai alkunsa vuonna 2016 Kuusamo-opiston kurssilla.

”Laitoin silmät kiinni ja muistin valokuvat perhealbumistamme. Kuvia on kolme. Ensimmäisessä kuvassa makaamme veljen kanssa alastomina ruskean karvapeiton alla korkealaidallisessa lasten sängyssä. Isä on kameran kanssa ovella. Isä laskee kolmeen. Kun isä on kolmosessa, minun pitää vetää peitto pois, paljastaa kameralle alaston alapääni. Minä tottelen, minä tottelen aina, mutta veli ei. Miksei veljen tarvitse?”

Tiina Tikkasen esikoisteos Toinen silmä kiinni (Atena 2020) käsittelee raskasta aihetta. Se kertoo Mintusta, joka saa kolmikymppisenä perheenäitinä aivoinfarktin, jonka myötä naisen mieleen palautuu lapsena koettu seksuaalinen hyväksikäyttö.

Kahdella tasolla – lapsen ja aikuisen Mintun – mukana kulkeva kirja kertoo, miten traumaattinen tapahtuma on vaikuttanut Mintun seksuaalisuuteen ja omanarvontunteeseen pitkälle aikuisuuteen asti.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi