TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Moni ei ravintelissa syöskentele pääruokaa samalta lautaselta kuin alkupaloja. Ei, vaikka lautasen saa napata pinosta itse ja lautaset ovat samaa kokoa.

Kävin äskettäin juhlapäivänä juhlavalla lounaalla eräässä koillismaalaisessa ravintolassa. Ravintolan tarjoilija kyllä oli hanakkana ottamaan tyhjää alkupalalautasta pois, mutta en antanut. Sanoin ei.

Maailma pelastuu, kun tiskattavaa on mahdollisimman vähän, joten pyrin käyttämään vain yhtä lautasta. Olen oppinut pitämään tyhjentynyttä lautastani silmällä. Vuosia sitten nimittäin eräässä paikassa etelämpänä tarjoilija sieppasi lautasen pois ollessani miettimässä, että lähdenkö santsaamaan.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.