Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Roope Ankan, Bondin ja muun jo jul­kais­tun sen­su­roi­mi­ses­sa iso riski – "­Tär­kein­tä olisi mie­les­tä­ni ym­mär­tää, mikä on väärin ja miksi"

Kun arvomaailmaan sopimattoman sisällön siivoamistalkoot käynnistetään, työ ei ihan heti lopu kesken. Esimerkkiä tästä näyttävät parasta aikaa viihdemonopolia pyörittävä Disney sekä kirjateollisuus.

Kyse on tietenkin viime viikkoina otsikoissa killuneista sensuureista, joka yltää Don Rosan Roope Ankka-seikkailuihin sekä James Bondin remuamisiin. Roopen tietyt teokset päätettiin laittaa hyllylle yritykselle sopimattoman, rasistiseksi katsotun sisällön vuoksi. James pääsee hyllylle uusintapainoksina, tosin siivompana ja käytöskoulun käyneenä.

Sensuuri ei ole uusi asia, mutta se huolettaa minua ajatuksena kovasti. Disneyn kaltaisen yrityksen sensuurin ymmärtää jo julkisuustempauksen kautta, mutta James Bondien siivoaminen sopimattomuuksista kummeksuttaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi