Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuli roihusi te­ras­sil­la ja asukas nukkui sisällä – Leh­den­ja­ka­ja Ismo Nevala sam­mut­ti paloa kan­ta­mal­la vettä jär­ves­tä ja pelasti kii­tol­li­sen asuk­kaan hengen: "Tässä pai­kal­la saat­tai­si olla no­ki­ka­sa"

Lehdenjakajan nopea toiminta todennäköisesti säästi ihmishengen ja talon. Talon asukas Ari Pulkkanen nukkui palon aikana sisällä. Herätessä häntä odotti ulkona karu yllätys.

Kaleva medialla lehdenjakajana työskentelevä Ismo Nevala oli tavallisella kierroksellaan lauantaina Kuusamossa lahden takana, kun eteen tuli yllättävä tilanne aamuyöstä puoli neljän aikaan.

– Kävin asiakkaan laatikolla laittamassa lehden. Vilkaisin peiliin, että tuleeko takaa autoa, ja huomasin isot tulet loimottamassa. Ajattelin, että nuo eivät kyllä ole mitkään grillaustulet, kun ovat niin korkeat, Nevala muistelee.

Peilistä näkyvän talon terassilla oli syttynyt tulipalo, joka oli päässyt leviämään terassin rakenteisiin sekä pääoven kuistin rakenteisiin. Nevalan mukaan lieskat olivat jo katon rajassa menossa.

Nevala ajoi nopeasti talon pihaan.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa