Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tuttu ääni jatkaa kärp­pä­pe­lien se­los­ta­mis­ta, kun Ari Stenius siirtyy Kalevan ko­koon­pa­noon – ”Uskon, että kiek­ko­ih­mi­set kuun­te­le­vat Radio Kalevaa tar­kal­la kor­val­la syk­sys­tä pit­käl­le ke­vää­seen”

Radio Kaleva on pohjoisen kiekkoväen uusi koti syyskuusta lähtien. Oulun Kärppien koti- ja vierasotteluiden otteluselostukset kuullaan ensi kaudesta alkaen Kalevan uudessa paikallisradiossa. Kärppien ja Radio Kalevan yhteistyösopimus on monivuotinen. Vaikka kanava on uusi, jotain tuttua tuo mukanaan oululainen selostajalegenda Ari Stenius.

Ari Stenius jatkaa Kärppien pelien selostuksia syyskuussa nyt Radio Kalevan taajuudella.
Ari Stenius jatkaa Kärppien pelien selostuksia syyskuussa nyt Radio Kalevan taajuudella.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärppien otteluselostajana jatkaa tuttu ääni, kun Ari Stenius siirtyy Radio Kalevan kiekkolähetysten kokoonpanoon. Pitkän linjan selostaja odottaa alkavaa kautta levollisena, mutta innokkaana.

– Mielenkiinnolla odotan uutta kautta Radio Kalevan kiekkotiimissä. Uskon, että kiekkoihmiset kuuntelevat Radio Kalevaa tarkalla korvalla syksystä pitkälle kevääseen. Tällä tarkoitan myös sitä, että uskon Kärppien kamppailevan tulevalla kaudella runkosarjan voitosta, Stenius sanoo tiedotteessa.

Kärppien otteluiden yhteydessä radiossa kuullaan kiekkostudiolähetystä, jota isännöi Kalevan toimittaja, muun muassa Kaleva Livestä tuttu Juhopekka Pietilä. Pietilä on toiminut viime aikoina Radio Kalevassa juontajana.

Kiekkoradion studiolähetyksissä aiotaan Radio Kalevan tiedotteen mukaan tarttua ajankohtaisiin puheenaiheisiin, avata erilaisia teemoja kiekkosirkuksen ympäriltä ja haastatella urheilijoiden lisäksi myös ihmisiä kaukaloiden laidoilta ja kauempaa kulisseista.

Kalevaa julkaisevan Kaleva Median helmikuussa käynnistämä Radio Kaleva on paikallisradio, joka kuuluu Oulun ja Raahen Seuduilla FM-taajuuksilla sekä internetissä ympäri maailman.

Kanava aloitti toimintansa 21. helmikuuta. Radio Kalevasta kerrotaan, että toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti. Syksyllä tapahtuva kärppäpelien kotiutuminen kanavalle on merkittävä uusi palanen kanavan kokonaisuuteen.

– Radio on tunteiden välittäjä ja urheilu antaa meille mahdollisuuden kokea tunteiden skaalaa laidasta laitaan. Mahtavaa, että Radio Kaleva saa syksystä lähtien välittää tätä Kärppien tarjoamaa yhteistä pohjoisen urheiluelämystä, toteaa Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne tiedotteessa.

Radio Kaleva kuuluu Oulun alueella taajuudella 95 MHZ ja Raahessa taajuudella 95,7 MHz. Radiota voi kuunnella myös osoitteessa radiokaleva.fi.

Päivitetty klo 13.47: Kerrottu mm. tarkemmin kanavasta.