Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uk­rai­nas­ta pa­ke­ne­vat voivat hakea ti­la­päis­tä suo­je­lua kah­dek­sas­ta toi­mi­pis­tees­tä Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa, yksi niistä on Kuu­sa­mos­sa

Ukrainasta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen saapuvat henkilöt voivat hakea tilapäistä suojelua kahdeksassa Oulun poliisilaitoksen toimipisteessä. Pohjoisin niistä on Kuusamon poliisiasema.

Turvapaikan hakeminen puolestaan on toisenlainen prosessi, josta poliisi tiedottaa erikseen verkkosivuillaan.

Hakemuksen jättämisestä on hyvä sopia ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Tämän voi tehdä soittamalla numeroon 0295 464 555 arkisin kello 8–16.15 ja linjalla voi asioida suomeksi ja englanniksi.

Hakemuksen jättämisen jälkeen poliisi ohjaa hakijan majoittumaan Maahanmuuttoviraston määrittelemään vastaanottokeskukseen.

Yksityismajoitusasiakkaiksi kirjataan kaikki ne tilapäistä suojelua hakevat, jotka asuvat yksityismajoituksessa esimerkiksi sukulaisten tai tuttavien luona.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.