Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Uusia ää­nes­tys­lait­tei­ta pääs­tiin ko­kei­le­maan en­sim­mäis­tä kertaa

Valtuuston puheenjohtaja Mika Määtällä on edessään peräti neljä näyttöä, joilla hän ohjaa valtuuston työskentelyä. Vieressä asianhallintasihteeri Leena Tervo.
Valtuuston puheenjohtaja Mika Määtällä on edessään peräti neljä näyttöä, joilla hän ohjaa valtuuston työskentelyä. Vieressä asianhallintasihteeri Leena Tervo.
Kuva: MIKKO HÄME

Kuusamon valtuutetut pääsivät kokeilemaan uusia teknisiä laitteita valtuuston vuoden viimeisessä ja samalla talousarviokokouksessa maanantaina.

Ensimmäiset sähköiset äänestykset otettiin käyttöön kahdessa vihreiden muutosesityksessä. Ensimmäisessä esitettiin talousarvioon lisäystä, jonka mukaan kaupungin mailla on tehtävä luonto- ja virkistysinventointi ja niillä on harjoitettava valikoivaa metsätaloutta. Esitys hävisi äänin 30-8.

Toisessa äänestyksessä vihreät esitti, että tekstikohdasta ”Maaninkavaaran tuulivoimapuiston rakentamisen edistäminen”, jätettäisiin Maaninkavaara pois. Esitys hävisi äänin 28-7.

Valtuustosalia on peruskorjattu syksyn aikana. Jokaisella valtuutetulla on oma paikka ja vanhoista kahden henkilön pulpeteista on luovuttu. Valtuutetut istuvat neljässä rivissä.

Jokaisen istumapaikan kohdalla on tekninen mikrofoni. Puheenvuoropyynnöt sekä äänestykset tapahtuvat sähköisesti nappia painamalla.

Valtuustosalin lattia on uusittu, samoin av-laitteet ja valaistus. Peruskorjaus maksoi noin 300 000 euroa.