Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Vää­rän­lai­nen il­ma­ve­si­läm­pö­pump­pu voi tulla kal­liik­si Poh­jois-Suo­men pak­ka­sil­la – "­Kart­ta­kaa agg­res­sii­vis­ta ko­ti­myyn­tiä"

Pohjois-Pohjanmaalla ilmavesilämpöpumpun on hankkinut lähes 60 prosenttia ja Lapissa 50 prosenttia remonttiavustuksen saajista.

Ilmavesilämpöpumpun suosio öljylämmityksen korvaajana on kasvanut huimasti viime vuosina, ja lämmitysmuoto on vähitellen vallannut alaa myös pohjoisessa Suomessa. Oikein mitoitettu pumppu voi tuoda huomattavat säästöt öljyyn verrattuna, mutta osa pumpun hankkineista on joutunut pettymään, kun pitkinä pakkasjaksoina talo ei olekaan lämmennyt toivotusti.

Buumia on vauhdittanut valtion tuhansien eurojen avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi. Ilmavesilämpöpumppu on otollinen öljykattilan korvaaja, koska se siirtää ulkoilmasta ottamansa lämmitysenergian talon olemassa olevaan patteriverkostoon.

Myönnettyjen avustusten kohdistuminen osoittaa, että ilmavesilämpöpumpun suosiossa on edelleen selviä eroja maan eri osien välillä.

Koko maassa 73 prosenttia avustuksen saajista on valinnut korvaavaksi lämmitysmuodoksi ilmavesilämpöpumpun. Toisena tulee maalämpö. Pohjois-Pohjanmaalla ilmavesilämpöpumpun on valinnut hieman alle 60 prosenttia ja Lapissa 50 prosenttia avustuksen saajista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi