Viekö teidän jouk­kueen­ne Rol­laat­to­ri­ral­lin voiton? - Kolmen su­ku­pol­ven leik­ki­mie­li­nen kisa käydään kii­ras­tors­tai­na

Rollaattoriralli kisataan Porkkapirtillä kiirastorstaina.

Porkkapirtillä on jo treenit käynnissä rollaattorirallia varten.
Porkkapirtillä on jo treenit käynnissä rollaattorirallia varten.
Kuva: IDEAQSAMO

Toimintakeskus Porkkapirtillä on kiirastorstaina luvassa aivan uudenlaista vipinää. Porkkapirtin henkilökunnan, Koillismaan yrittäjänaisten, Koillissanomien ja IdeaQsamon järjestämä Rollaattoriralli haastaa kolmen sukupolven edustajista koostuvat joukkueet leikkimieliseen kisailuun ja hyväntekeväisyyteen. Mukana on myös koululaisten oma rollaattorikisa, johon on haastettu luokkia Kirkkokedolta ja Torangista.

– Markus (Lebeitsuk) toi idean, että tuodaan iloa ikäihmisille. Siitä lähdettiin yhdessä kehittelemään tätä tapahtumaa, kansalaistoimintaa Porkkapirtillä pyörittävä lähihoitaja Sanna-Kaisa Nurmi kertoo.

Koillismaan yrittäjänaisilla puolestaan hyväntekeväisyystapahtumien järjestäminen on vuosittainen perinne. Aiemmin yhdistys järjesti Hölökkää ja viime syksynä ensiesityksen sai Cityseikkailu. Seikkailulle on luvassa jatkoa tänä syksynä. Rollaattoriralli puolestaan vastasi tarpeeseen tehdä jotain uutta.

– Ei haluttu tehdä aina vain samoja juttuja. Tämän kautta saadaan iäkkäämmälle väestölle tuotua iloa, Koillismaan yrittäjänaisten varapuheenjohtaja ja tiedottaja Kaisa Niemelä kertoo.

– On huomattu se, että aina kun jotain antaa, siitä itsekin saa. Se on meillekin kivaa vastapainoa omalle yritystyöskentelylle.

Nurmen mukaan liikunnallista hyväntekeväisyyskampanjaa odotetaan jo Porkkapirtillä.

– Yksi pariskunta kävi kysymässä, että joko se tällä viikolla on. Täällä otetaan hyvillä mielin uusia juttuja vastaan.

Nurmen havaintojen mukaan sukupolvien kuilu on kasvanut ja lapset ja ikäihmiset touhuavat omia juttujaan. Tarvetta kohtaamisille siis on.

– Se on aivan tosi tärkeätä ikäihmisille, että heidän lapset ja lastenlapset olisi toiminnassa mukana ja hauskanpidossa. Ehkä lapsetkin kaipaa ikäihmisten seuraa.

Rollaattorirallin yhteydessä järjestetään leikkimielinen henkilökunnan koripallokisa.

Tilaisuuden avaa maakuntaneuvos Pauli Saapunki.

– Huikea tapahtuma on tulossa, toivotaan että tähän tulisi paljon porukkaa mukaan, Nurmi sanoo.