Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vuoden 2020 Ke­mi­ra-pal­kin­to Evon Kimmo Vii­ni­kal­le – Pal­kin­to tuli haas­teel­li­ses­ta Rukan jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon ra­ken­ta­mi­ses­ta: "Se vaati tie­tyn­lais­ta ris­ki­not­toa"

Parhaillaan Viinikka on mukana toisessa Evon isossa projektissa. Mäntyselän jätevedenpuhdistamon on tarkoitus valmistua Torankiin vuoden 2021 loppuun mennessä.

Vuoden 2020 Kemira-palkinto on myönnetty Kimmo Viinikalle innovatiivisesta asenteesta Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan Rukan jätevedenpuhdistamon prosessivalinnassa.

– Tunnustus tuntuu hyvältä. Tämä tuntuu isolle asialle omalle työuralle ja omaa työuraa kohtaan. Toki yksi ihminen ei tee tällaisia projekteja, josta palkinto on tullut. Tämähän on meidän työporukan, asiantuntijoiden ja yhteistyötahoja yhteisponnistus. Mutta tuntuu hyvältä, että on näin henkilökohtaisesti huomioitu, verkostopäällikkönä Evolla työskentelevä Viinikka iloitsee.

Palkintoraati kiittelee Viinikan rohkeutta valita jätevedenpuhdistamolle Suomessa uusi MBBR-kantoaineprosessi.

– Kimmo Viinikalla oli merkittävä ja aktiivinen rooli Rukan jätevedenpuhdistamon suunnittelussa, rakentamisessa ja käyttöönotossa ja on edelleen laitoksen käytössä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.