Tilaajille

Vuoden eläin­lää­kä­rit Suvi ja Teppo Heinola aloit­ti­vat uransa Koil­lis­maal­la – Vaikka Hei­no­loil­la on nyt mil­joo­nay­ri­tys ja hy­vän­te­ke­väi­syys­toi­min­to­ja, vuodet Koil­lis­maal­la ovat yhä mie­les­sä: "Pa­him­mil­laan ei ehtinyt nukkua kuin tunnin au­tos­sa"

Vuoden eläinlääkärit 2021 Suvi ja Teppo Heinola omistavat AlmaVet-eläinklinikan Jyväskylässä. Uransa ensiaskeleet Heinolat ottivat Koillismaalla.

Suvi ja Teppo Heinola saivat tunnustuksen.
Suvi ja Teppo Heinola saivat tunnustuksen.
Kuva: Petri Blomqvist

Vuoden eläinlääkärit 2021 Suvi ja Teppo Heinola työskentelevät Jyväskylässä vuonna 2016 perustamassaan AlmaVet-yrityksessä. Ennen yrittäjätaivaltaan ja pieneläimiin suuntautumista Heinolat kävivät hakemassa alan ensiopit lehmien poikimisen ja porojen hoitotehtävien parissa. Teppo Heinola ehti työskennellä Koillismaalla aina vuodesta 1995 vuoteen 2004.

– Aloitin siellä jo ennen valmistumista kollega Sauli Laaksosen sijaisena. Sauli pääasiassa oli minulle sellainen ensioppien antaja. Hääräsin Kuusamon kunnan eläinlääkärinä pari kesää ja talvea ja sitten siirryin Nortamon Timpan sijaistukseen Posiolle, Teppo Heinola muistelee.