Yhä enemmän mah­dol­li­suuk­sia kan­nus­taa: Ruka Nor­di­cis­sa on tu­le­vi­na vuosina ny­kyis­tä enemmän osa­kil­pai­lu­ja

Maailman parhaita mäkihyppääjiä, hiihtäjiä ja yhdistetyn urheilijoita pääsee jatkossa kannustamaan useampana päivänä.
Maailman parhaita mäkihyppääjiä, hiihtäjiä ja yhdistetyn urheilijoita pääsee jatkossa kannustamaan useampana päivänä.
Kuva: Mikko Halvari

Ruka Nordic on tulevina vuosina entistäkin isompi tapahtuma. Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) kokousti viikonloppuna ja päätti tulevien vuosien kisakalenterista.

Tämän vuoden marraskuun kisakalenterissa on Ruka Nordicissa kaikkiaan kahdeksan kisaa. Näistä kaksi on hiihtokisoja miehille ja naisille, kaksi mäkikisaa ja kaksi yhdistetyn kisaa.

Tulevina vuosina maastohiihtoa ja yhdistettyä kuitenkin kisataan kolme päivää ja mäkihyppyä kahtena päivänä.

Hiihdossa FIS teki kalenterisuunnitelmat kauteen 2021-2022 saakka. Mäen ja yhdistetyn osalta suunnitelmat tehtiin aiempien vuosien tapaan vain kahdelle kaudelle, siis 2019-2020 saakka.

Continental-kisojen mäkihyppyä on tällä kaudella Rukalla joulukuussa ja Continental cupin yhdistettyä puolestaan tammikuussa.

Myös Suomessa kokoustettiin hiihdon parissa. Hiihtoliiton seurojen liittokokous kokoontui Hämeenlinnassa sunnuntaina. Liittokokous valitsi seuraavan liittovaltuuston seuraavalle kaksi vuotiskaudelle. Liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa Heikki Hämäläinen Mikkelistä.

Kuusamolainen Pirjo Karjalainen (varajäsen Timo Härkönen) ja taivalkoskelainen Tapio Räisänen (varajäsen Mika Määttä) toimivat liittovaltuustossa mäkihypyn ja yhdistetyn edustajina. Hiihdon osalta Pohjois-Pohjanmaan edustaja on Veikko Anttonen ( vara Heikki Kukkonen). Lapin edustajat ovat Jani Vestenius (Harri Suojärvi) ja Kari Kyrö (Jorma Kariniemi).

110-vuotisjuhliaan Hiihtoliitto vietti lauantaina Hämeenlinnassa. Juhlapäivällisen yhteydessä Hämeenlinnan Aulangolla on Hiihtoliiton kunniajäseneksi kutsuttu kuopiolainen Seppo Pelli.

Hannu Koskivuori -mitali myönnettiin Aatto Lamminpäälle. Lamminpää on aktiivinen veteraanihyppääjä ja mäkihypyn taustavaikuttaja.

Suomen Hiihtoliitto katsoo, että sen toimintakausi 2017-2018 oli menestyksekäs niin huippu-urheilumenestyksellä kuin taloudellisesti mitattuna. PyeongChangin olympialaisten neljä mitalia sekä maailmancupien 17 palkintopallisijoitusta oli huipputulos. Taloudellisen tilan kääntäminen vakavasta tilanteesta ylijäämäiseksi oli myös merkittävä paalu menneellä kaudella.

Hiihtoliiton toimintakausi toukokuun lopussa päättyi kultajuhliin myös lasten ja nuorten Lumilajit Liikuttavat -kokonaisuuden voittaessa Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) SnowKidz Award -ykköspalkinnon jo toistamiseen. Seuratoimintapalvelujen onnistumisen merkkinä olivat myös 14 luovuttettua Tähtiseura-tunnusta, jotka Hiihtoliitto jakoi ensimmäisenä lajiliittona hiihtoseuroilleen toukokuussa.