Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Yksi haluaa pai­kal­lis­tuo­tan­non li­sää­mis­tä, toinen sanoo pai­kal­li­suu­den nos­ta­van hintoja – Al­kuo­tuot­ta­jil­le va­rat­ta­va kiintiö myyn­ti­hin­nas­ta jakoi mie­li­pi­tei­tä Viikon ky­sy­myk­ses­sä

Alkutuottajille pitäisi ehdottomasti varata kiintiö ruuan myyntihinnassa. Tätä mieltä on selkeä enemmistö, 65 prosenttia Koillissanomien viikon kysymykseen vastanneista.

Nimimerkin Roima mukaan kiintiö väliaikaisesti puolustaa paikkaansa tällaisessa tilanteessa, jota viime ajat on eletty.

– Elintarviketeollisuus on koko organisaatioltaan muutosremontin tarpeessa. Paikallistuotantoa lisättävä, tällöin saadaan logistiikkakustannuksia pienemmiksi, Roima kommentoi.

Vastaajista 33 prosenttia on sitä mieltä, että kiintiötä ei tarvita, vaan raha alkutuottajille on saatava väliportaista, EU:sta tai jostain muualta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.