Tilaajille

12 mökkiä ja luon­to­pol­ku – Kuu­sa­mon Uut­tu­nie­meen on suun­nit­teil­la lepoa ja luon­non­rau­haa tar­joa­va mat­kai­lua­lue: "Luon­toa ei käytetä huo­nos­ti vaan siten, ettei jää merk­ke­jä ja vir­kis­tys­ar­vo säi­lyi­si"

Kuusamon isojaon tehnyt Eljas Savola piti Uuttuniemeä Kuusamon kauneimpana paikkana ja rakensi sinne oman mökkinsä. Jos Jokke Kämäräisen suunnitelmat toteutuvat, siitä on tulossa paikka, missä lepoa ja muutosta tarvitsevat voivat ladata akkujaan jopa useamman viikon ajan.

Kuusamon Uuttuniemeen on suunnitteilla matkailualue, joka tarjoaa lepoa, virkistystä ja luonnonrauhaa sitä tarvitseville. Suunnitteilla on 12 noin 25 neliömetrin mökkiä, alueen ympäri kulkeva luontopolku, kaksi nuotiopaikkaa ja huoltorakennus, kertoo Koillissanomien entisen mökkialueen vuonna 2018 ostanut Rukapalvelujen toimitusjohtaja Jokke Kämäräinen.

– Ideana on luontokohde, jota voitaisiin tarjota yhteistyökumppaneille, jotka tekevät töitä muutosta tarvitsevien ihmisten kanssa. Ihmisten, jotka tarvitsevat muutokseen vähän enemmän aikaa. He voisivat asua mökeillä esimerkiksi viikon tai kuukauden kerrallaan.