Valokuitu: Sö­der­lun­dien perhe sai va­lo­kui­dun 19 vuoden odo­tuk­sen jälkeen

Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

FIS:n päätös ta­sa­päis­tää naisten ja miesten hiih­to­mat­kat vai­kut­taa Ruka Nor­di­cin ki­sa­oh­jel­maan – ta­kaa-ajo­mat­kat pi­te­ne­vät

Yhdistettyyn tulee uutena yhteislähtökilpailu sunnuntaille.

Kuusamo

Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n toukokuussa tekemä päätös siitä, että naiset ja miehet hiihtävät jatkossa maailmancupissa samanmittaisia kilpailumatkoja vaikuttaa luonnollisesti myös Ruka Nordicin kisaohjelmaan. Kun aiemmin Rukalla hiihdettiin lauantaina naisten 10 ja miesten 15 kilometrin väliaikalähtökisat perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla vastaavan mittaiset takaa-ajot, on jatkossa lauantain perinteisen väliaikalähdöissä sekä miehillä että naisilla matkana 10 kilometriä. Sunnuntain vapaan hiihtotavan takaa-ajossa matka pitenee sekä miesten että naisten osalta 20 kilometriin.

– Se on vielä mietinnässä, että hiihdetäänkö takaa-ajot sillä 2,5 kilometrin ladulla, jolla ne on tähänkin asti hiihdetty vai otetaanko käyttöön kenties 5 kilometrin tai 3,3 kilometrin latu, Ruka Nordicin kilpailupäällikkö Jukka Tahkola sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.