Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Haa­mu­hoi­ta­jia ja vastuun väis­tä­mis­tä - Tai­val­kos­ki­nen Veli Käsmä pu­reu­tuu uu­tuus­kir­jas­saan van­hus­ten­hoi­toon: "Ei hyvältä näytä"

Vanhuus vallan varjossa on Veli Käsmän uutuuskirja. Aihepiiri löytyy ajankohtaisesta aiheesta: vanhustenhoidosta. Käsmä sanoo vanhustenhoidon ongelmien taustalla olevan ylikansallisten yhtiöiden ja poliittisten päätösten.

Vanhuus vallan varjossa on Veli Käsmän uutuuskirja. Aihepiiri löytyy ajankohtaisesta aiheesta: vanhustenhoidosta. Käsmä sanoo vanhustenhoidon ongelmien taustalla olevan ylikansallisten yhtiöiden ja poliittiset päätökset. Yksi päätöksistä on muun muassa hoitajamitoitus, jossa on hoivakodeille mahdollisuus väistää vastuunsa.

– Henkilöstömitoitus on 0,7 työntekijää asiakasta kohden. Siirtymäaikana mitoituksen voi alittaa jos yksikössä kyetään huolehtimaan riittävästä hoivasta ja huolenpidosta. Toinen ehto alittamiselle on, että mitoituksen pitää olla silti 0,5 työntekijää asukasta kohden.

– Kuitenkin hoivakotien omavalvonta on se, joka määrittelee milloin ne kykenevät huolehtimaan riittävästä hoivasta ja huolenpidosta.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.