TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keus hylkäsi Kuu­sa­mos­sa si­jait­se­vaa mal­mi­net­sin­tä­lu­pa-aluet­ta kos­ke­vat va­li­tuk­set

Tukes myönsi malminetsintäluvan Hangaslampi 1 -nimiselle alueelle elokuussa 2020.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on 16.6.2022 antamallaan päätöksellä hylännyt Pohjois-Kuusamossa sijaitsevan alueen malminetsinnän lupapäätöstä koskevat valitukset, kerrotaan Latitude 66 Cobalt Oy:n tiedotteessa.

Hangaslampi 1 -niminen alue sijaitsee Latitude 66 Cobalt Oy:n Juomasuon kaivospiirin läheisyydessä.

Tukes myönsi malminetsintäluvan alueelle elokuussa 2020. Malminetsintälupa on voimassa neljä vuotta siitä hetkestä, jolloin lupa saa lainvoiman.

– Ratkaisu oli odotettu, sillä valituksille ei näkemyksemme mukaan ollut perusteita. Olemme askeleen lähempänä tilannetta, jossa esiintymäalueen geologiset tutkimukset laajenevat ja alueen maanomistajat saavat tutkimustyöhön liittyen maanomistajamaksuja, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo tiedotteessa.

Lähde muistuttaa, että malminetsintäkorvausten maksu alkaa vasta kun hallinto-oikeuden nyt tekemä päätös on saanut lainvoiman.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.