Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Toimittajalta: "Mon­ta­ko pan­de­miaa lai­te­taan, kaksi, kolme vai neljä?"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ha­luam­me van­huk­set ko­tei­hin­sa, vaikka se ei ole aina in­hi­mil­li­sin tai edul­li­sin tapa – mistä mil­jar­di tai kaksi van­huk­sil­lem­me?

Tänä päivänä laitoshoitoon ei pääse kuin täysin sänkyyn autettava, totesi vanhustyön ammattilainen omaiselle, joka ihmetteli miksi hänen iäkäs läheisensä ei ole oikeutettu julkisen puolen palveluasumiseen.

Kyseessä on vanhus, joka ei pysty enää itse valmistamaan ruokaa ja jolta peseytyminen onnistuu vain vaivoin. Vanhus, jonka liikkuminen apuvälineen kanssa on niin hidasta, että vessaan ei aina ehdi. Vanhus, joka ei enää huonon liikkumisen vuoksi pääse kauppaan tai ulos kodistaan. Vanhus, jolle koti ei ole enää se turvallisin paikka, sillä hän kaatuilee siellä liikkumisen apuvälineestä huolimatta. Tämän vanhuksen epäonni on se, että pää vielä pelaa.

Samaan aikaan kun vanhustyön työntekijä puhui vanhukselle kuin lapselle, totesi hän vanhuksen muistipisteiden olevan niin hyvät, ettei tällä ole mahdollisuutta kunnalliseen hoiva-asumiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.