Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Herk­käi­hois­ten kan­nat­taa suo­jau­tua liial­li­sel­ta pais­teel­ta ja kaikkia suo­si­tel­laan muis­ta­maan au­rin­ko­la­sit var­sin­kin han­gil­la liik­kues­sa – viime vii­kol­la ha­vait­tu ot­so­ni­ka­to Suomen yllä jatkuu edel­leen

Otsonikadon vuoksi auringon haitallisen UV-säteilyn määrän yhdellä luvulla ilmoittava UV-indeksi on korkeampi kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta Suomessa.

Viime viikolla havaittu otsonikato Suomen yllä jatkuu myös lähipäivinä.

Otsonikato vaikuttaa UV-säteilyn määrään. Niukan otsonin vuoksi UV-säteily on Suomessa ajankohtaan nähden tavanomaista voimakkaampaa. Tämän viikon alkupuolella UV-indeksi ylitti ensimmäisen kerran kuluvana keväänä sekä Etelä- että Pohjois-Suomessa arvon kolme. Se johtui kokonaisotsonin vähyydestä.

Otsonitilanteen jatkuessa samankaltaisena ja taivaan ollessa pilvetön, UV-indeksi kolme on todennäköinen myös pääsiäisen pyhinä koko Suomessa. Etelä-Suomessa UV-indeksi voi nousta jopa neljään. UV-säteilyltä on syytä suojautua, kun UV-indeksi on 3 tai korkeampi.

– UV-säteily kannattaa huomioida ulkoillessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi