Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Il­po-hank­keel­la tar­jo­taan kou­lu­tus­ta mal­min­et­sin­nän avus­ta­viin teh­tä­viin – Posion mukana hank­kees­sa, jolla haetaan mal­min­et­sin­nän alue­ta­lou­del­li­sia, vä­lil­li­siä hyötyjä

Posio on mukana Ilpo-nimisessä hankkeessa, jolla haetaan malminetsinnän aluetaloudellisia, välillisiä hyötyjä. Posion lisäksi hankkeessa ovat mukana Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla ja Savukoski. Hanketta hallinnoi Itä-Lapin kuntayhtymä ja osatoteuttajina toimii Geologian tutkimuskeskus (GTK) ja Lapin yliopisto.

– Tällä hetkellä jokainen malminetsintäyhtiö kouluttaa itse työntekijät avustaviin tehtäviin, sillä tällaista koulutusta ei yksinkertaisesti ole tarjolla, hankkeen projektipäällikkö Minna Vaaramaa-Hiltunen kertoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.