Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Jo 70 pro­sent­tia po­sio­lai­sis­ta on ro­ko­tet­tu – Yli­lää­kä­rit: Tär­keää, että myös nuoret ottavat ro­ko­tuk­sen

Lappilaiset ottavat aktiivisesti koronarokotteita. Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas ja Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila toivovat että sama jatkuu siirryttäessä nuorempiin ikäluokkiin.

Posio johtaa Lapin koronarokotettujen tilastoa. Posiolaisista jo 70 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Toisena on naapurikunta Salla 67,8 prosentin kattavuudella. Koko Itä-Lappi komeilee tilastossa yli 60 prosentin runsaammalla puolella. Samaan yltää muista Lapin kunnista vain Pello.

Viimeistä sijaa pitää toistaiseksi Rovaniemi 40,5 prosentilla.

Kuntakohtaiset erot rokotettujen määrässä johtuu suurelta osin lappilaisen väestön iästä: ikäihmiset ovat rokotusjonon kärkipäässä, joten rokotusprosentti on korkea kunnissa, joissa heidän osuus väestöstä on suuri. Tällaisiin kuntiin on saatu niin sanottuja tasoituseriä rokotteita.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.