Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Jouko Vahtola esit­te­li uusinta kir­jaan­sa Tai­val­kos­kel­la –  Näin syntyi Kuolema Ii­joel­la -teos

Jouko Vahtolan uusin kirja, Kuolema Iijoella, ei ole nimestään huolimatta synkkä tarina, vaan elämänmakuinen tarina Taivalkosken Jurmun kylässä asuneesta miehestä.

"Kun leskeksi jäänyt Kalle Multivaara palaa viettämään eläkepäiviään Taivalkosken Jurmun kylään, hän tietää, että kuluva kesä on hänen viimeisensä. Vaikka sisäelimissä jyllää syöpä, sielu vetää kuolemaan Iijoelle, Jurmunkosken niskalle. Kalle kamppailee elämänpalon ja kuolemanhalun välillä, lähentyy vuoroin elävien, vuoroin kuolleiden kanssa ja haluaa ennen muuta laittaa kaiken kuntoon kotipaikallaan.”

Tällaisista lähtökohdista lähtee Oulun yliopiston historian emeritusprofessori Jouko Vahtola Kuolema Iijoella -romaanissaan eteenpäin. Ja mistäpä muusta kuin lapsuudestaan tutuista paikoista ja henkilöistä taivalkoskelaislähtöinen historioitsija on saanut ainekset kirjaansa. Kirja on pitkälti todellisuuspohjainen, joskin esimerkiksi monet henkilönimet on muutettu ja jotkin juonenkäänteet ovat saaneet hieman lisäväriä fiktiosta.

Jouko Vahtolan (kesk.) edellinen kirja käsitteli Suomen kansallismaisemia. Kirjan hän teki yhdessä Oulun yliopiston rehtori emeritus Lauri Lajusen kanssa. Kuva on kirjan esittelytilaisuudesta.
Jouko Vahtolan (kesk.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi