Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kai­nuu­seen ja muihin kiih­ty­mis­vai­heen kuntiin uusia ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sia – pe­rus­ta­sol­la ole­vis­sa kun­nis­sa tilanne pysyy en­nal­laan

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Asetus tulee voimaan lauantaina 31. heinäkuuta, tiedottaa sosiaali– ja terveysministeriö.

Ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Kainuun, Kanta–Hämeen, Keski–Suomen, Pohjois–Karjalan, Pohjois–Savon ja Satakunnan maakunnissa.

Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat edelleen voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Koronaepidemian perustasolla oleviin maakuntiin ei tule erillisiä rajoituksia.

Ravitsemisliikkeet saavat olla auki kello 05–01 välisenä aikana, anniskelu on sallittua kello 07–24 välillä.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä saa olla puolet asiakaspaikoista Muissa ravintoloissa käyttöaste on 75 prosenttia.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Yleiset hygienia–ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa perus– ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myyntiä. Aukiolorajoitukset eivät koske esimerkiksi huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Alueellista epidemiatilannetta tarkastellaan uudelleen ensi viikon kuluessa ja rajoituksia muutetaan tilanteen mukaisesti.