Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

"Ke­sää­hän me emme voi tehdä talven kes­kel­le" – Koil­lis­maan al­ku­tal­vi ei ole ollut ke­leil­tään aivan nor­maa­li, ja se on näkynyt au­to­teil­lä

Kelit vaihtelevat, mutta työtä on toistaiseksi ollut yhtä paljon kuin ennen.

Koska Kuusamo on osittain sadetutkien katvealueella, idästä tulevat sateet pääsevät välillä yllättämään teiden kunnossapidosta vastaavat tahot. Lännestä tuleviin sateisiin varautuminen on helpompaa, sillä ne pystytään ennustamaan jotakuinkin tunnin tarkkuudella.

Etelän suunnasta Maaselkä ja pohjoisessa Rukan seudun korkeammat vaarat aiheuttavat sen, että Itä-Kuusamon sadetutkat eivät näytä oikeaa tilannetta. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven alueurakoista vastaava Joona Peltoniemi ei kuitenkaan ole huomannut, että sääennusteet eivät olisi pitäneet paikkaansa normaalia useammin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.