Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Koil­lis­maan kan­sal­lis­puis­tois­sa en­nä­tyk­set uusiksi – Rii­si­tun­tu­ril­le ka­vut­tiin vuoden alusta hei­nä­kuun loppuun men­nes­sä 46 000 kertaa

Koillismaan kansallispuistojen suosion kasvulle ei näy loppua. Käyntimäärät ovat edelleen kasvaneet suhteessa ennätykselliseen viime vuoteen. Kaiken kaikkiaan Suomen kansallispuistoihin on tehty tänä vuonna, vuoden alusta heinäkuun loppuun mennessä, noin 2,5 miljoonaa käyntiä. Käyntimäärien jyrkkä kasvu asettaa aivan uudet vaatimukset myös retkeilykohteiden ylläpidolle, kertoo Metsähallitus tiedotteessaan.

Suomen kansallispuistojen käyntimäärissä on noustu uudelle tasolle. Retkeilytrendi on jyllännyt vahvana jo vuosia ja viime vuonna nähtiin kansallispuistojen käyntimäärissä ennätyksellinen koronapiikki. Kansallispuistojen alkuvuoden käyntimäärät vahvistavat saman reppuselkäisen ilmiön jatkuvan - näin myös Koillismaalla, missä Riisitunturin, Oulangan ja Syötteen kansallispuistot ovat kaikki kasvattaneet alkuvuoden käyntimääriään verrattuna ennätysvuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon.