Kolumni
Tilaajille

Koil­lis­maan kesästä voi nyt nauttia monella eri tavalla – hil­la­sa­don tark­kai­lun lisäksi tar­jol­la on mo­nen­lais­ta oh­jel­maa

Toimittajalta

Pian on aika vetää rastit kalenterissa kesäkuun viimeistenkin päivien päälle ja kääntää katseet kohti heinäkuuta. Viimeistään nyt voi jo sanoa, että kesän kynnys on ylitetty. Ympärillä oleva luonto on täydessä kukassaan ja paarmojen sekä hyttysten määrä on taattu. Vaikka joka kesä niitä tuntuu kai olevan enemmän kuin edellisenä.

Heinäkuu on tunnetusti myös suomalaisten toivotuin kesälomakuukausi. Loman ylimääräisellä vapaa-ajalla onkin hyvä hetki hengähtää ja vain nauttia auringon lämmöstä ja valosta. Koillismaalla asuessa olen tosin huomannut, että heinäkuun ei välttämättä aina ole kaikille niin ihanan rentouttavaa ja leppoisaa aikaa. Heinäkuu tarkoittaa nimittäin myös sitä, että pian koittaa aika, kun marjasadot kypsyvät hiljalleen ja parhaille paikoille on tietenkin ehdittävä ennen naapuria. Marjojen kypsymisen seuraamisessa saa siis olla tarkkana, etenkin jos kyse on hilloista.