Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Koil­lis­sa­no­mat ja Kuu­sa­mon Seutu yh­dis­tä­vät voi­man­sa – pai­kal­li­nen ote on jat­kos­sa entistä vah­vem­pi

Kaleva Media kertoi 2. tammikuuta ostaneensa Hilla Groupilta painoliiketoimintaan keskittyneen Botnia Print Oy Ab:n koko osakekannan sekä kaupunkilehdet Kotikulmilta ja Kuusamon Seudun. Koillissanomat siirtyi osaksi Kaleva Median lehtiperhettä syksyllä 2018.
Kaleva Media kertoi 2. tammikuuta ostaneensa Hilla Groupilta painoliiketoimintaan keskittyneen Botnia Print Oy Ab:n koko osakekannan sekä kaupunkilehdet Kotikulmilta ja Kuusamon Seudun. Koillissanomat siirtyi osaksi Kaleva Median lehtiperhettä syksyllä 2018.
Kuva: Henri Ruuska

Kuusamon Seutu ja Koillissanomat yhdistävät voimansa helmikuun alusta. Viimeinen Kuusamon seudun numero ilmestyy ensi viikon keskiviikkona 31. tammikuuta.

Voimavarojen yhdistäminen mahdollistaa entistä merkityksellisemmän paikallisen sisällön tarjoamisen koillismaalaisille, alueen mökkiläisille ja matkailijoille.

– Koillissanomilla on mediana pitkä historia paikallisten ihmisten pöydissä. Voimavarojen yhdistämisen myötä pystymme tekemään entistä parempaa paikallista sisältöä lukijoillemme, kertoo Koillissanomien ja Kuusamon Seudun päätoimittaja Terhi Marjakangas.

Koillissanomat jatkaa uutisointia entiseen tapaan. Jatkossakin verkkosivuilta löytyy joka päivä tuoreita uutisia ja juttuja alueen ilmiöistä ja tapahtumista. Printtilehti ilmestyy edelleen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kuusamon Seudun toimittaja Henri Ruuska siirtyy yhdistymisen myötä osaksi Koillissanomien toimitusta.

Kaleva Median yrityspalveluiden johtaja Heidi Kananen kertoo, että yhdistyminen hyödyttää myös Koillismaan ilmoittaja-asiakkaita.

– Kun paikallisesti vahva ja sisällöllisesti merkittävä media palvelee alueen yleisöä entistä paremmin, se lisää myös kiinnostavuutta ja vaikuttavuutta mainostajille. Tarjoamme monikanavaiset mainonnanratkaisut yrityksille sekä paikallisesti että koko Pohjois-Suomen alueella, Kananen kertoo.

Kaleva Mediaan niin ikään kuuluvat, Meri-Lapissa ilmestyvät kaupunkilehdet Lounais-Lappi ja Kotikulmilta yhdistävät nekin voimavaransa. Helmikuusta alkaen alueella ilmestyy entistä vahvempi kaupunkilehti Lounais-Lappi.

Juttua muokattu 25.1.2024 klo 15.12. korjaamalla kirjoitusvirhe ja lisäämällä kuvateksti.