Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kom­ment­ti: He­rää­mäl­lä kym­me­nen mi­nuut­tia ai­kai­sem­min saat­tai­si säästää monta är­rä­pää­tä ja mie­li­pa­haa – onko pakko elää samassa ai­ka­tau­lus­sa kesät talvet?

Vaikka olen asunut ison osan elämästäni jotakuinkin Kuusamon leveysasteella, marraskuussa olo on silti kuin VR:llä konsanaan. Aina yhtä yllättynyt siitä, että talvi tulee joka vuosi syksyn jälkeen.

Esimerkiksi Rukalle ajaa Kuusamon keskustasta noin 25 minuuttia, kun laskee mukaan matkan varrelle yhden traktorin ja pari poroa.

Kerta toisensa jälkeen olen kuitenkin laskenut töissä aikatauluni huomioimatta sitä, että nopeusrajoitukset pääteillä tippuivat talvirajoitusten myötä 100 kilometristä 80 kilometriin tunnissa ja että auton kaivamiseen lumen ja jään alta menee yleensä vähintään kymmenen minuuttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.