Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ko­ro­na­ra­joi­tuk­set jat­ku­vat Po­siol­la en­nal­laan tam­mi­kuun loppuun saakka – yli 20 hen­ki­lön ti­lai­suuk­sia ei voi jär­jes­tää

Posion kunnan laajennettu koordinaatiotyöryhmä päivitti koronasuosituksiaan tammikuun lopun ajaksi. Työryhmä vetoaa edelleen kuntalaisten vastuulliseen ja terveysturvalliseen käyttäytymiseen koronatilanteessa.

Työryhmä muistuttaa, että kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa, työpaikoilla ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää kahden metrin turvaväliä.

Kasvomaskin käyttöä jatkuvasti sisätiloissa suositellaan koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä koulujen oppilaille 1. luokasta ylöspäin.

Koko henkilökunnan tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta hoitaessaan asiakkaita ja potilaita Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasyksiköissä Lapin sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti. Kasvomaskia edellytetään käytettäväksi myös kokouksissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa.

Kasvomaskia tulee käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, ja jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Posion kunta kieltää tammikuun loppuun saakka sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Yli 20 henkilön tilaisuuksia ei voi järjestää koronapassinkaan kanssa.

Kokoontumistilojen ja tapahtuman haltijoiden sekä työnantajien vastuulla on huolehtia, että tartuntatautilain 58 d § mukaisten turvallisuusohjeiden toteutumisesta. Tilaisuuden järjestäjä vastaa riskiarvioinnin tekemisestä THL:n ohjeiden mukaisesti.

Koronaturvallista käyttäytymistä tartuntatautilain turvallisuusohjeet huomioiden suositellaan julkisilla liikuntapaikoilla kuten kuntosalilla, koulun liikuntasalilla ja jäähallilla. Kuntosalia ei suositella yleiseen käyttöön ryhmätoiminnan aikana. Ryhmävuorojen ajat löytyvät Posion kunnan verkkosivuilta. Jäähallissa katsomossa saa olla paikalla yhtä aikaa enintään 20 henkilöä.

Posion kunta suosittelee etätöihin siirtymistä niillä työpaikoilla, joissa se on mahdollista.

Sairaalassa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vierailut on toteutettava terveysturvallisesti. Vierailijoille suositellaan hauraimpien kansalaisten ja muiden osastolla tai asumisyksikössä olevien suojaamiseksi COVID-19-rokotusta rokotusohjelman mukaisesti. Vierailuista on sovittava etukäteen yksikköjen vuorovastaavan kanssa ja vierailla saa vain oireettomana.

Posion ulkopuolelta tulevilta vierailijoilta sairaalaan tai yksikköihin edellytetään vierailulle enintään 24 tuntia vanha koronan poissulkeva kotitestin tulos tai muualla otettu testitulos. Potilaaseen tai asukkaaseen kohdistuvalla ammatillisella työvierailulla olevalla henkilöllä on oltava todistetusti täysi rokotussuoja.

Fakta

Posion kunnan yleisohjeet koronaepidemian aikana:

Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin.

Ota koronarokote, lisätietoa löydät Posion kunnan koronarokotesivulta.

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, nuha, kuume, hengenahdistus, haju- tai makuaistin muutokset tai ripuli/vatsaoireita), tee kotitesti tai hakeudu koronatestiin, puh. 016-254100. Käytä kasvomaskia siirtyessäsi testiin.

Testituloksen saaminen kestää 30 minuutista kahteen tuntiin. Mahdollisen positiivisen tuloksen saatuasi sinulle annetaan hoitoa ja liikkumista koskevat ohjeet.

Huolehdi edelleen kahden metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta ja ohjeiden mukaisesta kasvomaskien käytöstä.

Tee kotitesti ennen tapahtumiin lähtemistä tai jos epäilet altistumista.

Lataa puhelimeesi Koronavilkku. Jos Koronavilkku hälyttää mahdollisesta altistumisesta, toimi Koronavilkun antamien ohjeiden mukaan.