Taivalkoski: Kah­des­ti ohi­tet­tu va. kun­nan­joh­ta­ja Mirva Haataja kertoo, voiko häntä pe­lo­tel­la

Toimittajalta: Pitääkö Rukalla asuvan olla valmis sie­tä­mään kaikki?

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set aloi­te­taan Kuu­sa­mos­sa 12. tam­mi­kuu­ta: "Tä­män­het­kis­ten tie­to­jen mukaan ro­kot­tei­ta tullaan tu­le­vi­na viik­koi­na saamaan sai­raan­hoi­to­pii­rim­me alueel­le ta­sai­seen tah­tiin"

Koronarokotukset ovat sairaanhoitopiirimme alueella alkaneet THL:n suosittaman rokotusjärjestyksen mukaisesti, Kuusamon tartuntatautilääkäri Marika Käkelä tiedottaa. Rokotukset aloitetaan ensin teho-osastojen henkilökunnasta. Rokotusjärjestyksessä seuraavana ovat todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta sekä todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta.

Näiden ryhmien rokotus Kuusamossa aloitetaan tiistaina 12.1.2021. Rokotukset jatkuvat tiistaista perjantaihin ja niistä vastaa Terveystalon työterveyshuolto, tiedotteessa kerrotaan. Viikolla kaksi tulevat rokotteet on mitoitettu kattamaan koko päivystyspoliklinikan, akuuttiosaston ja alueemme ensihoidon henkilöstö sekä Covid-19-näytteiden käsittelyyn osallistuva laboratoriohenkilökunta mukaan lukien kotisairaalan Covid-näytteiden ottoon osallistuva henkilöstö.

– Rokotteiden säilyvyys on viisi vuorokautta sulattamisen jälkeen. Sen vuoksi jokaisen edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvan tulee huolehtia, että saa rokotteen aikataulun mukaisesti ja rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä, Käkelä muistuttaa tiedotteessa.

THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti edellä mainittujen ryhmien jälkeen aletaan rokottaa sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita. Tämän ryhmän rokottaminen pääsee kunnolla käyntiin viikolla kolme. Kyseisen ryhmän laajuuden vuoksi voi koko ryhmän rokottamiseen kulua useampi viikko.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan rokotteita tullaan tulevina viikkoina saamaan sairaanhoitopiirimme alueelle tasaiseen tahtiin ja mikäli rokotteita tulee odotusten mukaisesti, laajemmat riskiryhmien rokottamiset päästään aloittamaan helmikuulla.