Lentopallo: Naisten lii­ga­kau­si alkaa – Joko Pölkky Kuusamo nos­te­lee kannua?

Viikon kysymys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrä laskee, Poh­jois-Poh­jan­maa lä­hes­tyy ko­ro­na­epi­de­mian pe­rus­ta­soa – vii­mei­sen kahden viikon aikana tar­tun­to­ja ollut koko alueel­la yh­teen­sä 84

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan Pohjois-Pohjanmaan rajoitusten lieventämistä voidaan käsitellä, jos pääsiäinen sujuu turvallisesti ja kun rokotukset etenevät.
Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan Pohjois-Pohjanmaan rajoitusten lieventämistä voidaan käsitellä, jos pääsiäinen sujuu turvallisesti ja kun rokotukset etenevät.
Kuva: Pekka Peura

Koronatartuntojen määrä on laskenut Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen viikon aikana. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan maakunta lähestyy koronaepidemian perustasoa, vaikka alue on yhä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 84 koronatartuntaa. Sekä tartuntamäärät että koronaviruksen ilmaantuvuus ovat laskussa. Koronakoordinaatioryhmän mukaan suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä ja tartuntojen jäljitys toimii hyvin.

Tiistaina Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku oli THL:n koronakartan mukaan 21,9 koronatapausta 100 000:aa asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on THL:n kertomien lukujen perusteella maan kolmanneksi matalin tällä hetkellä.

Koronatartuntojen määrä ei lähtenyt nousuun hiihtolomaviikkojen jälkeen. OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevalan mukaan kiitos tästä kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Koronakoordinaatioryhmä toivookin Pohjois-Pohjanmaan asukkailta malttia pääsiäisen viettoon. Pääsiäistä toivotaan vietettävän turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Koronakoordinaatioryhmä päätti yhä pitää viime viikolla linjaamansa koronasuositukset ja -rajoitukset voimassa. Viime viikolla ryhmä suositteli rajoitusten jatkamista 25. huhtikuuta saakka.  Ryhmän mukaan rajoitusten lieventämistä voidaan arvioida uudelleen, kun rokotukset etenevät ja jos pääsiäinen sujuu turvallisesti.