Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuinka vie­rail­la luon­nos­sa jälkiä jät­tä­mät­tä? – sak­sa­lais­pa­ris­kun­ta tuntee säännöt

– Jos näkee jonkun toisen jättämiä roskia, niitäkin voi ottaa mukaansa, vinkkaa Metsähallituksen erikoissuunnittelija Ulla Matturi. Kuusamossa Salpalinjan alueeseen tutustuneilla saksalaisilla Frank ja Petra Emmelillä säännökset olivat hyvin tiedossa.

Saksalaiset Frank ja Petra Emmel olivat hyvin tietoisia siitä miten luonnossa retkeillessä kuuluu käyttäytyä. Tiistaina Salpalinjan alueella Kuusamossa koiran kanssa retkeilleellä pariskunnalla oli selkeä käsitys siitä miten suomalaisissa retkikohteissa tulee toimia ja miten jokamiehenoikeudet pelaavat. Pariskunnan mukaan kohteissa, jossa he ovat käyneet, asiat ovat olleet kunnossa.

– Paikat ovat olleet siistejä ja tulipaikoilla on ollut polttopuita hyvin, he kertovat.

Reppu selkään ja retkelle, on entistä useammalle mieluisin vaihtoehto juhannuksen viettoon. Suomen kansallispuistojen ja retkeilyalueiden laskurit ovat rallattaneet viime vuosina tiuhaan tahtiin. Käyntimäärät ylittivät viime vuonna ensimmäisen kerran neljän miljoonan rajan. Aikaan ennen koronapandemiaa eli vuoteen 2019 kasvua on peräti 25 prosenttia, eikä laskua ole näkyvissä.

Luonnossa liikkumisen lisääntyminen on iloinen asia, mutta kasvanut väkimäärä on tuonut myös ongelmia.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.