Mäkelän koulu saa ve­si­ka­ton kor­jauk­sen, Pork­ka­tör­mä teki pienen co­me­bac­kin, mutta tuomio säilyi – Kuu­sa­mon val­tuus­to nuiji kasaan bud­jet­ti­ko­kouk­sen häm­mäs­tyt­tä­vän no­peas­ti

Luonnonsuojelu: Nokia pe­rus­taa uuden luon­non­suo­je­lu­alueen Ala-Kit­kal­le

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuka viestii ja mitä ker­ro­taan, kun mat­kai­lu­yri­tyk­ses­sä sattuu on­net­to­muus? Tie­dot­ta­mi­sen haas­tei­siin puu­tut­tiin työ­pa­jas­sa Kuu­sa­mos­sa: "Sehän ampuu omaan nilk­kaan, jos tietoa ei anneta"

Ruka-Kuusamon alueelle työstetään parhaillaan turvallisuussuunnitelmaa. Turvallisuus on kasvava megatrendi matkailumarkkinoinnissa. Alueen toimijat kokoontuivat tällä viikolla työpajaan miettimään hyviä toimintapoja. Tiedotusosaaminen nousi työpajoissa esiin kehitettävänä asiana.

Ulkomaalainen huskysafariin osallistunut turisti loukkaantuu koiravaljakon törmättyä puuhun. Kuka viestii, kenelle ja miten? Entä mitä tapahtuu loukkaantuneille eläimille?

– Nyt lähestytään mielenkiintoista asiaa. Toisaalta siinä on kyseessä asiakas ja toisaalta tuotantoväline, jos raa’asti esineellistetään. Jos molemmat ovat loukkaantuneet samassa onnettomuudessa, on yrityksellä periaatteessa vastuu siinä vaiheessa kunnes pelastuslaitos tulee paikalle. Ihmiset jouduttanee priorisoimaan, pohtii asiaa Kuusamon kaupungin tuore turvallisuusjohtaja Jaakko Ritola.

Ritola jatkaa, että pahimmassa tapauksessa viranomainen voi joutua lopettamaan eläimiä tilanteessa.

Pelastuslaitokselta Kuusamon apulaispalopäällikkö Ari Virtanen kertoo, että heillä on mahdollisuus eläinten evakuointiin, mutta muut eläimiin liittyvät asiat ovat yrityksen ja eläinlääkärin vastuulla.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.