Otimme selvää: Kuu­sa­mon seu­ra­kun­ta­vaa­lien eh­do­kas­lis­tat jul­kais­taan maa­nan­tai­na, mutta ju­ri­dis­ta syytä pant­taa­mi­sel­le ei ole ollut

Toimittajalta: Sur­ma­no­ron nimen tarina on synkkä, kuten voit arvata

Luitko jo: Anu Pentik päästi toi­mit­ta­jan seu­raa­maan ta­val­lis­ta työ­päi­vään­sä, joka alkaa aina klo 5

Mainos: Lataa Koil­lis­sa­no­mat-so­vel­lus ja lue uu­tis­vir­taa pu­he­li­mes­sa tai tab­le­tis­sa - ohjeet tästä

Mainos: Paikallista tietoa ja ymmärrystä – tutustu Koillissanomiin 1 kk 1 €

Tilaajille

Kun­ta­työn­te­ki­jät sai­ras­ta­vat yhä enemmän Koil­lis­maal­la – Kuu­sa­mos­sa rei­pas­ta kasvua jopa etä­työ­kau­den aikana, kasvuun ei löydy yhtä syytä: "En koe, että oli­sim­me tehneet mitään isosti väärin"

Kuusamossa kuntatyöntekijöiden sairauspoissaolot ovat lähteneet reippaaseen kasvuun. Viime vuonna Kuusamo meni yli Suomen keskiarvon. Trendi on sama koko Koillismaalla.

Tuki- liikuntaelinsairauksia ja mielenterveysongelmia. Yhä useammin pitkiä, jopa 180 päivän sairauslomia. Kuusamossa kuntatyöntekijöiden sairauspoissaolot ovat olleet kasvussa vuodesta 2018 lähtien. Viimeisen puolentoista vuoden aikana on menty jo yli Suomen keskiarvon. Kun sairauspoissaoloja oli vuonna 2019 koko Suomen tasolla 16,5 päivää henkilötyövuotta kohden, oli vastaava luku Kuusamossa 17,9 päivää.

Viime elokuusta tämän vuoden elokuuhun mitattuna Kuusamossa sairauspoissaolot ovat lisääntyneet Kuusamossa 2 596 kalenteripäivällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.