Tilaajille

Kuusamo ha­vit­te­le­mas­sa val­ta­kun­nal­lis­ta Erä- ja luon­to­kult­tuu­ri­mu­seo­ta – Pro­jek­ti­pääl­lik­kö arvioi mah­dol­li­suuk­sia hy­väk­si: "Kuu­sa­mol­la on luon­tai­set vah­vuu­det"

Dynaamisen museon paikaksi valitaan kunta, joka tarjoaa sopivinta kumppanuusmallia. Museon rakentaminen maksaa noin 25-30 miljoonaa.

Suunnitteilla oleva museo antaa sanalle museo uudenlaisen merkityksen.
Suunnitteilla oleva museo antaa sanalle museo uudenlaisen merkityksen.
Kuva: Pentagon Design Oy

Perinteinen museo kertoo historiasta esinekokoelmien avulla. Suunnitteilla oleva valtakunnallinen Erä- ja luontokulttuurimuseo tulee olemaan toiminnallinen keskus, jossa luontokulttuuriin tutustutaan kokemusten ja osallistumisen kautta. Näyttelyt ovat moniaistillisia ja kaikille avoimiin opetussisältöihin voi perehtyä joko paikan päällä tai digitaalisesti. Modernissa rakennuksessa on kokemuksellinen arkkitehtuuri ja aihetta tukevat ravintolapalvelut ja opastus.

– Tieto ja taito ovat paljon arvokkaampia kuin kokoelma esineitä. Jos meillä on perho seinällä, mutta kukaan ei osaa kalastaa tai käsitellä kalaa, perhohan on ihan absurdi esine. Me toimimme siten, että järjestämme erilaisia tapahtumia, työnäytöksiä ja kursseja, valottaa museohankkeen projektipäällikkö Timo Kukko.