Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mo­lai­nen Jani, 17, astui kiih­dy­tys­kais­tal­le kor­kea­kou­luun ja se mah­dol­lis­taa tar­kem­man tu­le­vai­suu­den suun­nit­te­lun: "Ehkä olla työ­maal­la se, jolla on val­koi­nen kypärä pääs­sään"

Kuusamossa on kiihdytyskaista toisen asteen opinnoista korkeakouluun. Jani Käkelä, 17, valitsi toisin, koska haluaa joskus olla se, kellä on työmaalla valkoinen kypärä päässään. OAMK Highway-opinnot kiinnostavat nuoria, koska ne takaavat jatko-opiskelupaikan.

Jani Käkelä opiskelee sähköasentajaksi KAO Kuusamossa. Maanantaina hän aloitti jatko-opintopaikan takaavat lisäopinnot Oulun ammattikorkeakouluun.
Jani Käkelä opiskelee sähköasentajaksi KAO Kuusamossa. Maanantaina hän aloitti jatko-opintopaikan takaavat lisäopinnot Oulun ammattikorkeakouluun.
Kuva: Jussi Väätäinen

17-vuotiaalla Jani Käkelällä on selvät suunnitelmat.

Hän aikoo valmistua Kao Kuusamon sähköasentajalinjalta joulukuussa ja lähteä armeijaan toivottavasti jo tammikuussa. Armeijan vihreissä menee puolesta vuodesta vuoteen ja sen jälkeen Käkelä aikoo aloittaa insinööriopinnot Oulun ammattikorkeakoulussa (OAMK).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi