Taivalkoski: Kah­des­ti ohi­tet­tu va. kun­nan­joh­ta­ja Mirva Haataja kertoo, voiko häntä pe­lo­tel­la

Toimittajalta: Pitääkö Rukalla asuvan olla valmis sie­tä­mään kaikki?

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Kuu­sa­mon ko­ro­na­tar­tun­nat liit­ty­vät yhteen ketjuun –"­Ky­sei­seen ketjuun liit­ty­viä tar­tun­to­ja on todettu Rukan ylä­kou­lun yhden luokan op­pi­lail­la ja heidän per­heis­sään ja lä­hi­pii­ris­sään"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi tiistaina 644 uudesta koronatartunnasta Suomessa. Kuusamossa todettiin kahdeksan uutta tartuntaa.

Koronarokotus antaa suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja auttaa suojaamaan myös muita. Kuvituskuva.
Koronarokotus antaa suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja auttaa suojaamaan myös muita. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

– Kuusamossa on todettu nyt useampia tartuntoja liittyen yhteen ketjuun. Kyseiseen ketjuun liittyviä tartuntoja on todettu Rukan yläkoulun yhden luokan oppilailla ja heidän perheissään ja lähipiirissään. Covid-19-tartunnan saaneille on tehty eristysmääräykset ja altistuneisiin ollaan oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Ketjuun liittyen luultavasti tulee vielä lisää positiivisia löydöksiä altistuskaranteeniin määrätyiltä, koska tauti näyttää nyt hyvin herkästi erityisesti perheen sisällä tarttuvan, Kuusamon terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaava lääkäri Marika Käkelä sanoo Koillissanomien tiedusteluun antamassaan sähköpostivastauksessa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 32 uutta tartuntaa, joista 10 Oulussa. Muut tartunnat jakautuvat seuraavasti: Kempele +5, Kuusamo +8, Liminka +2, Nivala +5, Pudasjärvi +1 ja Ylivieska +1.

Sairaalahoidossa olevia on tällä hetkellä 101, joista tehohoidossa on 23. Lisäksi koronakuolemia on tiistaina raportoitu kahdeksan viikossa.

Kainuun sairaanhoitopiirissä on todettu 23 tartuntaa, joista Ristijärvellä 12. Kajaanissa ja Sotkamossa  on molemmissa todettu viisi sekä Paltamossa yksi uusi tartunta.

Lisäksi Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 14 tartuntaa, joista Rovaniemellä 10 ja Kemijärvellä sekä Pelkosenniemellä molemmissa kaksi.

Viimeisen kahdeksan päivän aikana Suomessa on todettu 4 414 uutta koronatartuntaa ja 14 päivän aikana yhteensä 9 624 tartuntaa.

Juttua muutettu kauttaaltaan ja muutettu otsikko 24.8.2021 klo 14.59.

Lue lisää: Kou­lu­tie­do­te: Rukan ylä­kou­lus­sa koko luokka ka­ran­tee­nis­sa, muissa kou­luis­sa yk­sit­täi­siä op­pi­lai­ta – "On syytä jäädä pois kou­lus­ta, mikäli il­maan­tuu lie­viä­kin fluns­san oi­rei­ta"

Kou­lu­lais­ten jouk­ko­ro­ko­tuk­set su­jui­vat toi­veik­kais­sa tun­nel­mis­sa Tal­vi­kan­kaal­la – jo lähes puolet ou­lu­lai­sis­ta 12–15-vuo­tiais­ta on ottanut ko­ro­na­ro­kot­teen

Kem­pe­leen thai­nyrk­kei­ly­ot­te­luun jäl­ji­tet­ty kym­me­niä ko­ro­na­tar­tun­to­ja, salin omis­ta­ja kertoo toi­mi­neen­sa oh­jei­den mukaan – Kem­pe­leen ter­veys­joh­ta­jan mukaan al­tis­tu­mis­ket­ju voi vielä kasvaa