Kuu­sa­mon kult­tuu­ri­ti­lat ava­taan, jää- ja lii­kun­ta­hal­li pysyvät sul­jet­tu­na – ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus edel­leen kym­me­nen hen­ki­löä

Kuusamon perusturvalautakunta päätti tänään 21. huhtikuuta, että kulttuuritilat avataan. Päätös noudattaa alueellisen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) Covid-19 koordinaatioryhmän antamia suosituksia. Ne ovat voimassa 9. toukokuuta 2021 saakka.

Jäähalli, liikuntakeskus, kuntosali, uimahalli sekä muut liikuntakeskuksen tilat ja niihin liittyvät tukitilat (pukukopit) pidetään vielä suljettuna. Sulku ei koske alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa, kun sen toteutuksessa noudatetaan OKM:n sekä THL:n lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevaa ohjetta. Sen mukaan osallistujien ja lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin turvataan.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi kymmeneen henkilöön. Yksityistilaisuuksia järjestettäessä tulee noudattaa ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä. Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan myös kymmeneen henkilöön.

PPSHP:n tiedotteen mukaan Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui arvioimaan alueen tilannekuvaa tiistaina 20. huhtikuuta. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen perustasolla.

–Seuraavaksi keskustelussa ovat liikuntapaikkojen, kuten uimahallien aukioloa koskevat suositukset, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo tiedotteessa.

Vapun viettoon koordinaatioryhmä suosittelee turvallista juhlamieltä.

– Pääsiäisen aika sujui meillä hyvin, mistä kiitos kuuluu alueen asukkaille. Myös vappua tulisi juhlia maltillisesti ja suosituksia noudattaen.