Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Kuu­sa­mos­sa voi nyt varata ajan ko­ro­na­tes­tiin suoraan omao­lo-verk­ko­pal­ve­lus­sa, jos oi­re­ar­vio antaa aihetta – "Yh­tey­de­not­toa varten kun­ta­lai­sen pitää tun­nis­tau­tua säh­köi­ses­ti esi­mer­kik­si verk­ko­pank­ki­tun­nuk­sil­la"

Kuusamon kaupunki avasi maanantaina mahdollisuuden tehdä omaolo.fi-verkkopalvelussa sähköinen ajanvaraus koronavirustestiin sen jälkeen, kun on täyttänyt palvelussa koronataudin oirearvion ja arvion tulokset edellyttävät testausta.

– Ajanvarausta ja terveydenhuollon ammattilaisen yhteydenottoa varten kuntalaisen pitää tunnistautua sähköisesti esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, toteaa kaupungin omaolovastaava, sairaanhoitaja Susanna Aikkila.

Omaolo-palvelu otettiin Kuusamossa käyttöön syyskuussa.
Omaolo-palvelu otettiin Kuusamossa käyttöön syyskuussa.

Linkki ajanvaraukseen tarjotaan oirearvion täyttämisen jälkeen, mikäli oireet edellyttävät koronavirustestausta.

Kiireellisissä tapauksissa omaolo-palvelu neuvoo soittamaan hätänumeroon 112 tai terveyskeskuksen flunssapolille numeroon 040 860 0090.

Omaolo-palvelu otettiin käyttöön Kuusamossa ja Taivalkoskella syyskuussa. Oirearvion on palvelussa voinut  tehdä koronan lisäksi virtsatieinfektiosta ja yleisoireista.

Joulukuun puolivälin jälkeen kuusamolaisilla on mahdollisuus täyttää oirearvio myös polven oireesta tai vammasta, alaselkäkivusta tai -vammasta ja seksitautiepäilystä. Oirearviovalikoima laajenee edelleen, ja Kuusamon kaupunki aikoo tiedottaa asiasta sen mukaan.

Omaolo-oirearvion tuloksena käyttäjä saa ohjeistuksen itsehoitoon, ammattilaiskontaktiin ja tai suoraan ajanvaraukseen.