Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lap­suu­den nin­ja­lei­kit ja opet­ta­jan kaunis palaute kan­nus­ti­vat kir­joit­ta­maan laajan tarinan – kuu­sa­mo­lais­syn­tyi­nen Emmi Mus­ta­nie­mi sai kus­tan­nus­so­pi­muk­sen nuorten fan­ta­sia­kir­jas­taan

Kuusamolaissyntyisen Emmi Mustaniemen esikoiskirja sai ideoita lapsuuden leikeistä. Niistä muodostui tarina, jossa seikkaillaan luokkajakojen riivaamassa fantasiamaailmassa.

Kustannussopimuksen allekirjoittaminen on yksi aloittavan kirjailijan ikimuistoisimpia hetkiä. Näin oli myös kuusamolaissyntyisen Emmi Mustaniemen esikoiskirjan sopimuksen kanssa toukokuussa, mutta toisin kävi. Koronapandemia pakotti Mustaniemen allekirjoittamaan sopimuksen helsinkiläisen Basam Booksin kanssa keittiönsä pöydän äärellä Tampereella.

– Punaisen maton lisäksi odotin kultaista kynää, jolla osa kirjailijoista on leikkimielisesti kuvaillut ja odottanut kustannussopimuksen allekirjoittamista. Niitä ei nyt tullut, Mustaniemi kertoo nauraen.

Mustaniemen esikoiskirja, työnimeltään Pahuuden siemen, on lajiltaan nuorten fantasiaa. Se sijoittuu kuvitteelliseen rinnakkaismaailmaan, jossa elämisen tavat ja rakennustyyli muistuttavat 1900-luvun alun Keski-Eurooppaa ilman kehittynyttä teknologiaa.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.