Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lin­ja­kum­pu uskoo mäen ja yh­dis­te­tyn pysyvän Ruka Nor­di­cin oh­jel­mas­sa – kisat mah­dol­lis­ta ra­ken­taa myös pelkän maas­to­hiih­don varaan

Rukan suurmäki kylpi komeassa kevätsäässä lauantaina. Se hypätäänkö marraskuun pimeydessä suurmäestä maailmancupia, ratkeaa lopullisesti Meksikossa kesäkuussa. FIS:n alustavissa kalentereissa Ruka ei ole mäkihypyn maailmancupin ohjelmassa kaudella 2016/17.
Rukan suurmäki kylpi komeassa kevätsäässä lauantaina. Se hypätäänkö marraskuun pimeydessä suurmäestä maailmancupia, ratkeaa lopullisesti Meksikossa kesäkuussa. FIS:n alustavissa kalentereissa Ruka ei ole mäkihypyn maailmancupin ohjelmassa kaudella 2016/17.
Kuva: JANNE KAIKKONEN

– Lopullinen päätös tehdään vasta kesällä Meksikossa. Sinne lähtee edustajia Hiihtoliitolta ja mahdollisesti myös täältä Kuusamosta, Linjakumpu kertoi lauantaina Rukalla Suomen Cupin hiihtokisojen yhteydessä.

 

Linjakumpu muistuttaa, että Rukan paikkaa sekä mäkihypyn että yhdistetyn kalentereissa puoltaa se, että alustavissa kalenteriluonnoksissa ei kummankaan lajin kohdalle ole merkitty muita kisoja Rukan viikonlopulle marraskuun lopulle. Suomen Hiihtoliiton tiedotteen mukaan Ruka Nordicin tulevaisuuden kehittämissuunnitelmat niin infraa koskevien investointien kuin organisaation vahvistamisen suhteen ovat osaltaan vakuuttaneet FIS:n kilpailujohtajat.

– Monien asioiden kohdalla on nyt menty eteenpäin. Uskon, että saamme pitää täällä kisat kaikissa kolmessa lajissa, Linjakumpu sanoi.

Jos mäkihyppyä ja yhdistettyä ei saada pidettyä Rukan maailmancupkisojen yhteydessä, voidaan Ruka Nordicin kisatapahtuma rakentaa myös pelkän maastohiihdon varaan.

– Kyllä se on mahdollista. Järjestelykorvaukset ovat vaan pienemmät, jos pidämme vain yhden lajin kisat. Verrattuna siihen, että kisat olisivat kaikissa kolmessa lajissa, Linjakumpu kertoi.

 

Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Mika Kulmalan mukaan Rukan tilanne ei näytä niin synkältä kuin alustavat kisakalenterit antavat ymmärtää. Kulmala kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa, että Ruka Nordille palaa vihreä valo.

– Maastohiihdon ja yhdistetyn kilpailujen tilanne on hyvä ja haetut kilpailut on mahdollista järjestää. Mäkihypyn osalta teemme nyt yhdessä järjestäjien kanssa töitä, jotta kesäkuun alussa Cancunissa, FISin kongressissa, päätös on meille positiivinen, Kulmala sanoi tiedotteessa.

Rukan kisojen lisäksi Zürichissä on puitu myös Kuopion Puijon maailmancupkisojen kohtaloa. Puijolle neuvotellaan yhdistetyn maailmancupkisoja Lahden MM-kisojen alle. Mäkihypyssä Puijon maailmancupia ei ole mahdollista järjestää ennen Lahden MM-kilpailuja. Etelä-Korean Pyongchangissa käytävät esiolympialaiset sekoittavat omalta osaltaan maailmancupin kalenteria.

Lopullisesti maailmancupin kalenterit kauden 2016/2017 osalta vahvistetaan FISin kongressissa Meksikon Cancunissa 5.-11. kesäkuuta.