Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lop­pu­ke­sä on si­ni­le­vän yleisin esiin­ty­mis­ai­ka – Tie­dät­kö sinä, kuinka sel­vit­tää onko ky­sees­sä si­ni­le­vä vai ei?

Sinilevää esiintyy loppukesästä. Tiistaina Porontimajärvellä näkyi sinilevälautta, joka hävisi saman illan aikana. Muualla Koillismaalla levää on seurantapisteiden mukaan runsaasti vain Posiolla Yli-Kitkalla.

Tiistaina nähtiin Porontimajärvellä verrattain harvinainen näky, kun sinilevälautta kerääntyi rantaan. Vähäfosforisella, kirkkaalla ja kalaisalla järvellä ei sinilevää ole aiemmin tiettävästi esiintynyt, 1970-luvun alusta Porontimajärvellä mökkeillyt Jorma Salovaara kertoo.

– Meillä on mökillä kantovesi, ja uin järvessä lähes päivittäin. Tein sekä keppi- että vesilasitestin ja otin kuvia, jotka lähetin Kuusamon kaupungin ympäristötarkastajalle. Hän puolestaan lähetti kuvat ely-keskukseen. Lautta vahvistui sinileväksi. Illan aikana lautat katosivat ja järven pinta näytti rusehtavalta, Salovaara kertoo.

Vesi.fi- sekä Järvi- ja meriwiki -sivustojen mukaan Koillismaan levätilanne on melko rauhallinen.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.