Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kuu­sa­mon kes­kus­ta vastaa kri­tiik­kiin: "Lop­pu­tu­los peilaa hyvin ta­sa-ar­von nä­kö­kul­mas­ta ää­nes­tä­jien tahtoa, kes­kus­ta uskalsi uu­dis­tua"

Kun allekirjoitamme Keskustan ehdokassuostumuksen, samalla sitoudumme noudattamaan puolueen ohjeita ja käytänteitä sekä vaalityössä, että myös luottamushenkilövalinnoissa ja toiminnassa. Tämä on ollut jokaisen ehdokkaamme tiedossa, ja siksi on outoa, että yhden henkilön hieman omavaltainen toiminta saa toimittajien ja somen kirjoittelun suhteettomalle tasolle.

Noihin hyviin käytänteihin kuuluu muun muassa se, että jo ennen vaaleja on kaikkien tiedossa päivämäärät, milloin luottamushenkilövalintoja käsitellään ja ketkä niitä käsittelee. Meillä vastuu on ollut kunnallisjärjestön hallituksella. Hallitus käsitteli ensimmäistä kertaa nimien osalta luottamushenkilöesitystä kokouksessaan maanantaina 5.7.2021. Tämä käsittely tehtiin kaikkien ehdokkaina olleiden toiveiden pohjalta. Tämän vuoksi koimme ongelmallisena sen, että Anna Kantola jo edellisellä viikolla Koillissanomien kolumnissaan halusi naulata oman ja Pauli Saapungin aseman valtuuston johdossa. Samalla hän pyyhki pois toisten valtuutettujen mahdollisuudet näihin tehtäviin ja ilman mitään keskusteluja. Siitähän seuraa arvovaltakysymys, jos näin menetellään. Sitä soppaa nyt selvitetään.